miércoles, 16 de noviembre de 2016

Propostes d'aplicacions educatives


L’expressió “aplicació educativa” fa referència a tot tipus de programa o recurs o material multimèdia, que va dirigit a l’ús a través de dispositius electrònics, on es pugui utilitzar com a eina de suport en l’àmbit de l’educació. Considerem per activitat educativa aquella en la qual tant alumnes com mestres estan en continua transició, entre ells i entre els elements ambientals, culturals i institucionals propis del seu voltant.

Quan parlem d’aplicacions mòbils educatives fem referència a eines de suport a la docència presencial, a l’educació a distància, a l’educació en línia o a l’aprenentatge electrònic. Amb l’execució d’aquestes aplicacions, no només se segueix aprenent com és fará de manera tradicional sinó que s’aprèn en altres camps com és el de l’electrònica i tot el que això comporta, com aprendre el llenguatge propi, aprendre a utilitzar aquestes noves eines, etcètera. Per això creiem convenient introduir més aplicacions mitjançant dispositius a les aules per a ensenyar altres metodologies d'aprenentatge.

APP
creAPPcuentos
“Aprender a escribir abc hijos”
SISTEMA OPERATIU
Android 4.1 i versions superiores i iOS.
Descarrega gratuïta a iOs i Android.
DESCRIPCIÓ
Permet crear contes o històries de manera senzilla i intuïtiva en pocs passos. A l’hora, permet que els pares interactuïn amb els fills estimulant la creativitat i la imaginació utilitzant una eina visual i auditiva com es la tableta.
L’objectiu d’aquesta aplicació es que tant els nens d’educació infantil com els de primària aprenguin (principalment) a escriure, conèixer noves paraules i els números d’una manera interactiva i divertida.
FUNCIONAMENT
Fomentar la imaginació, la creativitat, l’aprenentatge, els idiomes, la interacció amb els pares, mares o tutors creant i enfortint vincles emocionals a través dels contes.
Estimular el desenvolupament de l’infant a un nivell emocional, intel·lectual i social, mitjançant l’’ús del contingut de l’aplicació.
Té objectius com:
-          Apropar als infants a la lectura i a l’escriptura.
-          Descobrir aspectes i valors bàsics del nostre entorn i de la nostra societat.
-          Relacionar-se amb els demés.
-          Despertar la curiositat.
-          Desenvolupar la imaginació.
-          Fomentar la creativitat.
-          Reforçar l’aprenentatge.
-          Aportar valors.
-          Descobrir idiomes.
-          Educar mitjançant el suport visual i auditiu.
-          Transmetre valors d’igualtat, llibertat, amistat, tolerància i compromís.
-          Intercanviar experiències amb els pares i amb els demés.
-          Ensenya als infants noves maneres d’utilitzar la tecnologia.
S’ha de seleccionar la modalitat que es desitja: l’alfabet o els números, per que els més petits puguin dibuixar-la seva forma a la pantalla; o bé paraules completes, disponible en 7 idiomes.
Al lliscar el dit sobra la forma de la lletra, estarà encès un punt inicial verd, i el final estarà marcat en vermell. Hi ha disponibles múltiples colors i mides per al pinzell.
COMPETÈNCIA / DIMENSIÓ
Competència lingüística.
Competència lingüística.
URL
http://play.google.com/store/apps/details?id=com.pumpun.creappcuentos
“aprender a escribir abc hijos”



No hay comentarios:

Publicar un comentario